Vezivno-refleksna masaža

Vezivno-refleksna masaža izravno djeluje na učvršćivanje i podizanje vezivnog tkiva te se refleksnim putem stimulira mišić koji se opušta, poboljšava se cirkulacija i elasticitet, te smanjuje bol.

Vezivno-refleksna masaža – tehnika

U vezivno refleksnoj tehnici koristimo posebne pokrete kojima djelujemo na vezivno tkivo. Vezivno tkivo povezuje stanice, tkiva i organe dajući im oblik i mehaničku potporu. Služi za obranu organizma i prehranu organa. Ukoliko postoji promjena na unutarnjem organu, dolazi do povećane napetosti mišića i zadebljanja vezivnog tkiva u određenoj refleksnoj zoni kojoj taj organ pripada. Osnovno načelo vezivno refleksne masaže je djelovanje na određene refleksne zone na koži na kojima se osjeća napetost. Na taj način refleksnim se putem djeluje na cijelo tijelo.

Tako revitaliziramo i osnažujemo cijeli tjelesni sustav, jer su svi organi i mišići svojim živčanim završetcima povezani sa površinom kože. Djelujemo na zone gdje nalazimo promjene, te na taj način dovodimo do opuštanja i normalizacije tretiranog dijela i organa koji pripadaju toj reflexnoj zoni. Svoje iznimno djelovanje vezivno refleksna masaža pokazuje kod problema opuštenog kožnog tonusa, zedebljanog veziva u pojedinim dijelovima tijela te kod opće regeneracije vezivnog tkiva.
Ova tehnika je idealna kod tretiranja fibroznog (tvrdokornog) celulita i mlohavog tkiva. Vrlo je moćna i daje bolje rezultate od klasične anticelulitne masaže ako je u pitanju fibrozni celulit.

Vezivno-refleksna masaža može biti:

  • Medicinska masaža – ukoliko ovom tehnikom pomažemo u uklanjanju medicinskog problem
  • Kozmetička masaža – vezivno refleksnom tehnikom potičemo obnavljanje veziva, a samim time podižemo tonus kože,
  • Anticelulitna masaža – vezivno refleksna tehnika je idealna za uklanjanje fibroznog (tvrdokornog) celulita.

Cjenik


Naručite se

Polja označena * obavezno popuniti.

Ime i prezime *

Unesite tretman*

Email*

Telefon*

Poruka

Potvrdite kako bismo znali da ste čovjek, a ne stroj!