ipl dugotrajna depilacija

IPL – dugotrajno uklanjanje dlačica

IPL – trajna depilacija ili fotoepilacija – dugotrajno uklanjanje dlačica s lica i tijela.
Nove tehnologije, poput Intensive Pulsed Light ili Intenzivnog pulsirajućeg svjetla, potpuno su sigurne, brze i bezbolne.

Svjetlost koju IPL unosi u kožu, pretvara se u toplinsku energiju nekoliko milimetara ispod površine kože, u folikulu dlake te trajno spaljuje korijen dlake. Dlaka mora biti u početnoj, anagenoj fazi rasta da bi uklanjanje bilo trajno. Postupak moramo ponavljati nekoliko puta jer sve dlake ne rastu odjednom, već u fazama.

Broj tretmana ovisi o debljini i boji dlake i kože (4-6 tretmana). Što je dlaka tamnija i deblja te gušća, a koža bljeđa, to se više topline proizvede, tj. više dlake ukloni u jednom tretmanu.

Postupak se ponavlja svakih 2 do 4 tjedna. Između tretmana dlake se ne bi smjele depilirati čupanjem, već po potrebi brijati, kako bismo sačuvali korijen kojega uništavamo bljeskom.

Iako trajna epilacija uspješno uklanja dlake, broj tretmana ovisi o psihosomatskim i fiziološkim faktorima koji određuju koliko tretmana je potrebno za željeni rezultat.

Učinkovitost i rezultat IPL tretmana

Učinkovitost tretmana ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korijena, stoga je potrebno više tretmana u slučaju crvenih i svijetlih dlačica, u odnosu na crne dlačice.

Rezultat tretmana također ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta. Kako bi se postigla što veća učinkovitost, bitno je dogovoriti plan tretmana sa specijalistom, ovisno o vašem tipu kože i kose.

Cjenik


Naručite se

Polja označena * obavezno popuniti.

Ime i prezime *

Unesite tretman*

Email*

Telefon*

Poruka

Potvrdite kako bismo znali da ste čovjek, a ne stroj!