Pišite nam: marita@zg.t-com.hr

IPL – dugotrajno uklanjanje dlačica

IPL novom svjetlosnom tehnologijom  dugotrajno uklonite dlačice s lica i tijela i to bez tragova i posljedica.

 

 

Nove tehnologije, poput Intensive Pulsed Light ili Intenzivnog pulsirajućeg svjetla, potpuno su sigurne, brze i bezbolne.

Svjetlost koju IPL unosi u kožu, pretvara se u toplinsku energiju nekoliko milimetara ispod površine kože. Proces se odvija  u folikulu dlake te trajno spaljuje korijen dlake. Dlaka mora biti u početnoj, anagenoj fazi rasta da bi uklanjanje bilo trajno. Postupak moramo ponavljati nekoliko puta jer sve dlake ne rastu odjednom, već u fazama.

Postupak tretmana trajne depilacije – IPL

Broj tretmana ovisi o debljini i boji dlake i kože (4-6 tretmana). Što je dlaka tamnija i deblja te gušća, a koža bljeđa, to se više topline proizvede. Znači,  više dlake se ukloni u jednom tretmanu.

Postupak se ponavlja svakih 2 do 4 tjedna. Između tretmana dlake se ne bi smjele depilirati čupanjem, već po potrebi brijati, kako bismo sačuvali korijen kojega uništavamo bljeskom.

Iako trajna epilacija uspješno uklanja dlake, broj tretmana ovisi o psihosomatskim i fiziološkim faktorima koji određuju koliko tretmana je potrebno za željeni rezultat.

Učinkovitost i rezultat IPL tretmana trajne depilacije

Učinkovitost IPL tretmana trajne depilacije ovisi o boji i debljini dlačica, kao i dubini njihova korijena.  Iz tog razloga potrebno je više tretmana u slučaju crvenih i svijetlih dlačica, u odnosu na crne dlačice.

Rezultat tretmana također ovisi o eventualnim endokrinološkim problemima te genotipu klijenta. Kako bi se postigla što veća učinkovitost, bitno je dogovoriti plan tretmana sa specijalistom, ovisno o vašem tipu kože i kose.

Zanima Vas?

Naši kontakti...