Pišite nam: marita@zg.t-com.hr

Masaža cijelog tijela ili parcijalna masaža – leđa ili noge

TRETMAN ZA ŽENE I MUŠKARCE

U Mariti, kada se naručite na klasičnu MASAŽU CIJELOG TIJELA ili pak na MASAŽU LEĐA ILI NOGU možete birati, u dogovoru s maserkom, a ovisno o vašem raspoloženju ali i stanju vašeg tijela toga dana, jednu od 3 vrste masaža:

  • SPORTSKU
  • MEDICINSKU ILI
  • RELAX MASAŽU

Sportska masaža

Ova masaža namjenjena je klijentima u razdoblju povećanih fizičkih napora te spotrašima. Sportska masaža ima primarni cilj ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora. To činimo smanjenjem mišićnog tonusa koji se prirodno povećava unutar treninga ili povećanog napora  te poboljšanjem cirkulacije, naročito one kapilarne. Naime, izvođenjem vježbi u mišićima se događaju mikro-traume mišićnih vlakana koja dovode do upala i bolova, a sportska masaža je najbolji način ubrzavanja oporavka mišića.
Sportska masaža nakon aktivnosti pridonosi uklanjanju štetnih tvari iz organizma, te svojim učinkom relaksacije mišića i smanjenjem količine mliječne kiseline u tijelu doprinosi bržem oporavku nakon sportskih aktivnosti. Ovom tehnikom mogu se sanirati manje ozljede mišićnog tkiva, ali i preventirati moguće ozljede. Kako se masažom pospješuje dotok krvi u mišićno tkivo, potiče se izmjena tvari te brža apsorpcija hranjivih tvari potrebnih za brži oporavak mišića nakon treninga. Sportskom masažom prije treninga, u kombinaciji s medicinskom,  zagrijavaju se mišići i pripremaju se za fizičke napore i na taj način se značajno smanjuju mogućnosti ozljeda.
Sportska masaža ne mora nužno biti izrazito jakog inteziteta, nego terapeutica fokus stavlja na individualne potrebe klijenta na kojem se primjenjuje masaža. Dovodi do osjećaja opuštenosti i posjeduje opće smirujuće djelovanje. Ovom tehnikom temperatura tijela se povisuje za 2-3 stupnja, dolazi do značajnog poboljšanja cirkulacije, te dolazi do hiperemije tih dijelova.

Medicinska masaža

Jedna je od najučinkovitijih masaža koja je prvenstveno namijenjena rješavanju raznih fizičkih komplikacija, od bolova u vratu i leđima, trncima u rukama, problema s kralježnicom, upalom mišića i živaca, glavobolja, migrena, istegnuća, stanja nakon operacija i ozljeda, dišnih problema i slično. Neophodna je za uspješno i potpuno prirodno liječenje išijasa. Medicinska masaža ima cilj liječenje i ublažavanja bolnih stanja, što se postiže inteziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom i hranjivim tvarima, ubrzanjem metabolizma, smanjenjem mišićnog tonusa. Intezitet pokreta i pritiska je prilagođen bolnom mjestu i potrebno je veliko iskustvo i predanost za uspješno obavljanje ove tehnike.

Relax masaža

Izuzetno nježna masaža, kao što joj samo ime kaže, relaksirajuća je i namijenjena prvenstveno smanjenju stresa. Kod relax masaže vrlo je važan i sam ambijent. Nježno svijetlo, mirisne svijeće, eterična ulja ili štapići, tiha opuštajuća glazba uvode vas u savršen trenutak opuštanja i mjesta koje ne poznaju stres. Osim samog opuštanja i relaksacije cilj je i regeneracija, uspostavljanje pravilnog balansa i toka energije u organizmu. Za razliku od medicinske ili sportske, ova tehnika nije intezivna već pokretima opuštamo cijelo tijelo ali i um. Nježnim i laganim pokretima, krajnji je cilj ove masaže dovesti osobu u stanje spavanja.

Ukoliko ste za totalno opuštanje ili imate problema s nesanicom, onda je ova tehnika idealna za vas.

Zanima Vas?

Naši kontakti...