Pišite nam: marita@zg.t-com.hr

Tretman čišćenja lica ili Medicinski tretman čišćenja lica

TRETMAN ZA ŽENE & MUŠKARCE …

Glavna uloga mehaničkog čišćenja je sprječavanje upale i razvoja ožiljaka te poljepšan izgled kože. Mehaničko čišćenje lica je neohodan tretman kod masne, kože proširenih i začepljenih pora, mitisera, milie te akni ali i kod suhih koža. Preporučamo ga kao početni tretman za sve ostale tretmane lica. Lučenje sebuma ili loja prirodan je proces u našoj koži. Pojačano lučenje sebuma uzrokuju i razni čimbenici poput slobodnih radikala, znojenja, nezdravih životnih navika i netemeljitog čišćenja kože od make-upa, hormonalna neravnoteža, intolerancija na neku vrstu hrane… Čišćenjem lica osiguravamo bolju prokrvljenost kože, smanjujemo vidljivost proširenih pora, ujednačujemo pigmentaciju kože i reduciramo upalu.

Mješovita i problematična koža čistit će se kako bismo izbjegli proširene pore i ožiljke od upalnih procesa. Većina ožiljaka kod akni nastaje upravo iz razloga što je čišćenje izostalo. Stoga se kod prvih znakova upala savjetuje tretman mehaničkog čišćenja koji radi stručna osoba u salonu – kozmetičar a nikako klijent sam kod kuće. Mi smo za to školovani i  stručni i radimo u maksimalno higijenski čistim uvjetima i sa rukavicama.

Suha i osjetljiva koža je često sklona miliumima (male bijele točkice ili kuglice loja koje se najčešće javljaju na području oko očiju, kapcima i na obrazima).

 

PROTOKOL TRETMANA:

 • mlijekom za čišćenje uklanjamo make up, posebnim preparatom maskaru
 • radimo piling ili uklanjanje mrtvih stanica(prema tipu kože i problematici lica)
 • uz pomoć vapzona tj. vodene pare sa ozonom otvaramo pore radi lakše i manje bolne ekstrakcije. Ukoliko klijent ima bilo kakav problem sa parenjem koristimo posebnu  Start masku za otvaranje pora
 • mehanički čistimo estrakcijom (istiskivanje)
 • tonificiramo lice tonikom za osjetljivu kožu
 • nanosimo purity ulje ili antibiotik ili aktivnu ampulu prema potrebi i stanju kože
 • dubinski dezinficiramo lice visokom frekvencijom
 • apliciramo masku za smirivanje i dodatnu prema tipu kože; za hidrataciju, anti age…
 • skidamo masku, tonificiramo lice i nanosimo kremu prema tipu kože i ako želite mineralni puder
 • Lice ne čistite i ispirete do slijedećeg jutra jer naš mineralni puder (Pandhys) ne „čepi” pore
 • Ponekad je nakon čišćenja moguć razvoj upalne promjene uslijed ekspresije. Tada savjetujemo kontrolu koju ne naplaćujemo kako bismo to riješili.

 

UČESTALOST TRETMANA: Tretman mehaničkog čišćenja se ponavlja ovisno o tipu i problematici kože svakih 3-4 tjedna a kod nekih koža i duže.

 

TRAJANJE TRETMANA: cca 90 min

 

TRETMAN ČIŠĆENJA LICA  SA MASAŽOM ili MEDICINSKI TRETMAN ČIŠĆENJA LICA SA MASAŽOM u kombinaciji sa mikrodermoabrazijom daje odličan rezultat. Tada dobijemo uklanjanje mrtvih stanica, anti-age i čišćenje lica sve u jednom tretmanu ali nije proporučeno u slučaju upalnih akni.

Zanima Vas?

Naši kontakti...