Pišite nam: marita@zg.t-com.hr

TRETMAN ZA ŽENE I MUŠKARCE

Strije na trbuhu, bokovima ili stražnjici su vrsta ožiljaka, odnosno oštećenja na koži u obliku tanjih i debljih, najčešće paralelnih, linija. U početku su crvene ili ljubičaste boje, a s vremenom blijede u svjetliju nijansu boje kože. Nastaju uslijed prebrzog rastezanja vezivnog tkiva npr. kod naglog rasta tinejdžera, u trudnoći ili prilikom naglog debljanja i mršavljenja. Mogu se pojaviti i na drugim dijelovima tijela, strije ne bole – ni u trenutku kada nastaju niti poslije.

Kod trudnica se strije najčešće pojavljuju na grudima, trbuhu,  bokovima i stražnjici. Tinejdžeri će  imati najviše strija na natkoljenicama i donjem dijelu leđa, a bodybuilderi na ramenima.

Postojeće strije mogu se tretirati različitim tretmanima kako bi se smanjila njihova vidljivost.

Na kvalitetu kože i vezivnog tkiva najviše utječe prvenstveno genetika pa je tako kod nekih ljudi vezivno tkivo slabije kvalitete, odnosno ima manje kolagena i elastina, a time je onda povećana sklonost razvoju strija. Svakako, kad smo u specifičnim fazama života kao što su trudnoća, pubertet dobro je preventivno svakodnevno koristiti kreme za sprečavanje nastanka strija.  Ako strije ipak nastanu, u upalnoj fazi (crvene strije) preporučuje se uporaba proizvoda koji stimuliraju produkciju kolagenskih i elastinskih vlakana, aktiviraju regeneraciju tkiva, te aktivnim sastojcima potiču oksigenizaciju i hidrataciju tkiva.

Jednom kad su strije nastale, mogućnost rekonstrukcije fibroznog vezivnog tkiva upotrebom samo kozmetičkih proizvoda je teško, pa je preporučljivo potražiti pomoć uređaja i tretmana koji imaju sinergijski učinak. Učinak ovisi o: starosti strija, veličini i boji (ako imaju ružičastu boju, to je znak prokrvljenosti i veće mogućnosti uspjeha

Tretmanima protiv strija…

U Mariti za strije u fazi ožiljaka primjenjujemo nekoliko tretmana:

Najčešće u jednom dolasku kombiniramo više tretmana (ovisi o količini i boji strija i da li želimo dobiti i efekt zatezanja kože). U svim tim tretmanima koristimo i specijalne ampule, čiji sastav aktivnih tvari u ispravnom omjeru je namijenjene upravo za tretiranje strija.

DERMAROLER – MICRONEEDLING na siguran i neinvazivan način stimulira obnovu kože i prirodno lučenje kolagena. Mikroiglicama od kirurškog čelika radimo na koži mikrooštećenja te organizam prirodno potičemo na obnovu. Također smo kožu mikro perforirali te je omogućen prodor aktivnih tvari iz ampule vrlo duboko u kožu.

MIKRODERMOABRAZIJA i KISELINE rade vrlo jak, dubinski piling kože, stimuliraju rast kolagena i obnovu kože te omogućavaju duboko prodiranje preparata iz ampule.

RADIOFREKVENCIJA dubinskim zagrijavanjem tkiva radi obnovu kože kroz sve njene slojeve.

Tretiranje strija:

TRAJANJE TRETMANA: ovisno o regiji koju radimo; od 30 do 60 min

UČESTALOST TRETMANA: jednom tjedno ili jednom u dva tjedna, ovisi o osjetljivosti kože koju tretiramo

BROJ PREPORUČENIH TRETMANA U JEDNOJ SERIJI: naravno, ovisi o količini strija, ali najčešće 10. Zbog toga smo i napravili specijalnu, povoljniju cijenu za 10 unaprijed plaćenih tretmana

KUĆNA NJEGA: kako bi pojačali učinak tretmana preporučujemo kućnu njegu (koju možete kupiti u Mariti). To je Elancyl Stretch Marks Intensive Correction Gel Cream,   gel za novoformirane strije, koji zaglađuje i poboljšava njihov estetski izgled za svakodnevnu upotrebu. Njegov je učinak regeneracija kože, produkcija kolagenskih i elastičnih vlakana te umirivanje i iscjeljivanje oštećene kože. Lagane je i nemasne strukture, brzo se upija, ima ugodan miris i ne sadrži parabene. Gel je prikladan i za masažu. Namijenjen je tinejdžerima, osobama koje se naglo debljaju i mršave te ženama nakon poroda i dojenja (nije prikladan za trudnice i dojilje!)

Nanosi se dva puta dnevno na željena područja, idealno kružnim masažnim pokretima koji potiču mirkocirkulaciju.

Najčešći primjeri i izgled strija:

Strije na bokovima

Strije na stražnjici

Strije na bokovima

Zanima Vas?

Naši kontakti...